Skip to main content

Geheel vernieuwde tennisbaan feestelijk geopend door Diede de Groot.

Deze baan, oorspronkelijk aangelegd in 2016 dankzij een burgerinitiatief, heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan als onderdeel van het Give me Five-project van Renault International. De Nederlandse rolstoeltenniskampioene Diede de Groot is hierbij het gezicht van de campagne.

De renovatie van de baan kenmerkt zich door een opvallend kunstwerk: een kleurrijke beschildering met klaprozen, Diede’s favoriete bloem, en haar inspirerende motto: “Tennis is als het leven, je moet jezelf overwinnen”. Het ontwerp bevat ook het logo van Renault en maakt deel uit van een bredere inspanning om tennis voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht leeftijd of beperking.

Als enige openbare tennisbaan in Alphen aan den Rijn speelt deze faciliteit een belangrijke rol voor de lokale gemeenschap, van jong tot oud. De vernieuwde beschildering is volledig gefinancierd door Renault, waardoor er geen extra kosten voor de gemeente zijn ontstaan.

In opdracht van de KNLTB, heeft TennisEvents Diede geassisteerd bij deze feestelijke heropening. Onze tennisentertainer Edwin Elzinga zorgde voor de juiste sfeer bij de deelnemers op de tennisbaan.

Enkele sfeerbeelden