Skip to main content

Boek onze topper: Sjeng Schalken

Sjeng Schalken is via TennisEvents te boeken voor een clinic, privétraining of demonstratiewedstrijd. Sjeng Schalken is de voormalig nummer elf van de wereldranglijst en winnaar van negen ATP-titels. De beste prestatie van Schalken op een Grand Slam is de halve finale bij de US Open in 2002.
Geboren8 september 1976, Weert
Tenniscarrière1994 - 2007
ATP titels 9
Hoogste ranking11
Grand Slams
Australian OpenVierde ronde (2004)
Roland GarrosDerde ronde (1999, 2002, 2003))
WimbledonKwartfinale (2002, 2003, 2004)
US OpenHalve finale (2002)

Biografie

Sjeng Schalken is een van de beste Nederlandse tennissers ooit. Schalken werd prof in 1994, nadat hij als junior de US Open op zijn naam schreef. Een jaar later won hij in Valencia zijn eerste ATP-titel. In de jaren daarna won Schalken bijna ieder jaar een of meerdere toernooien, waaronder twee keer op rij het toernooi van Rosmalen (2002 en 2003) – waarvan hij nog steeds de laatste Nederlandse winnaar is.

Kwartfinale Wimbledon

De grootste successen boekte Schalken op Wimbledon, waarin hij drie jaar op rij (2002-2004) de kwartfinales bereikte. Met name de editie van 2002 staat bij veel Nederlandse tennisliefhebbers in het geheugen gegrift. Schalken kwam terug van 2-0 in sets tegen de latere winnaar en toenmalig nummer één van de wereld Leyton Hewit, maar moest in de beslissende vijfde set alsnog het hoofd buigen. In hetzelfde jaar bereikte hij ook de halve finale van de US Open, waarin Pete Sampras te sterk bleek.

Clinic met Sjeng Schalken

Schalken stopte in 2007 definitief met tennissen op het hoogste niveau, nadat hij last bleef houden van blessures. Met zijn kledingmerk Sjeng Sports en als tennistrainer is Schalken echter nog steeds actief binnen het tennis. Via TennisEvents is Schalken exclusief te boeken voor een clinic, privétraining, lezing of demonstratiewedstrijd.

Sjeng Schalken boeken?

Wil je Schalken of een van onze andere tennistoppers boeken voor een tennisclinic, privétraining of lezing? Vul ons contactformulier in of neem direct contact op met TennisEvents, via info@tennisevents.nl