Skip to main content

Boek onze topper:
Martin Verkerk

Martin Verkerk is via TennisEvents te boeken voor een clinic, privétraining of demonstratiewedstrijd. Verkerk is vooral bekend vanwege zijn finaleplaats op Roland Garros, waarin hij verloor van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. Daarnaast won Verkerk nog twee ATP-titels.
Geboren31 oktober 1978, Leiderdorp
Tenniscarrière1996 - 2008
ATP titels 2
Hoogste ranking14
Grand Slams
Australian OpenEerste ronde (2003, 2004)
Roland GarrosFinale (2003)
WimbledonTweede ronde (2004)
US OpenTweede ronde (2003)

Biografie

Martin Verkerk begint op 7-jarige leeftijd met tennissen. In 1996 maakt hij zijn debuut als prof, nadat in de jeugd verschillende nationale titels op zijn naam schrijft. Na goede prestaties tijdens futures en challengers klimt Verkerk in 2002 op naar een plek in de top 100 van de wereldranglijst, waarna hij in februari 2003 zijn eerste ATP finale bereikt. In de finale van de ATP van Milaan verslaat Verkerk de Rus Yevgeny Kafelnikov in drie sets.

Finale Roland Garros

Na het succes in Milaan volgt in mei 2003 het hoogtepunt uit de carrière van Verkerk. Op Roland Garros bereikt hij verrassend de finale. Verkerk verslaat erkende gravelspecialisten als Carlos Moya en Guillermo Coria, maar moet uiteindelijk het hoofd buigen tegen Juan Carlos Ferrero. De verrassende opmars van Verkerk op Roland Garros houdt heel Nederland bezig en maar liefst 3,8 miljoen mensen kijken naar de finale die helaas in drie sets verloren gaat.

Privétraining of clinic met Martin Verkerk

De finaleplaats op Roland Garros lijkt voor Martin Verkerk het begin van een veelbelovende carrière, maar blessureleed noopt hem vroegtijdig te stoppen. Verkerk haalt in 2004 nog wel de finale van de ATP van Munchen en wint de ATP van Apeldoorn, na winst op de Chileen Fernando González. Een hardnekkige schouderblessure houdt Verkerk vervolgens bijna drie jaar van de tour, waarna hij in 2008 een definitief punt achter zijn loopbaan zet. Tegenwoordig heeft Martin Verkerk een eigen tennisschool en verzorgt hij clinics en privétrainingen voor TennisEvents.

Martin Verkerk boeken?

Wil je de Roland Garros-finalist boeken voor een privétraining of een tennisclinic? Neem contact op door ons contacformulier in te vullen, een mail te sturen naar info@tennisevents.nl