De Nederlandse tennistoppers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis in actie tijdens de AFAS Tennis Classics

Onze tennistoppers

TennisEvents werkt samen met verschillende Nederlandse tennistoppers. Naast Sjeng Schalken en Martin Verkerk, die exclusief via TennisEvents kunnen worden geboekt, zijn ook Paul Haarhuis, Kiki Bertens, Jacco Eltingh, Jan Siemerink, Hellas Eltingh via TennisEvents te boeken.

Sjeng Schalken

Sjeng Schalken won negen ATP toernooien in zijn carrière, behaalde in 2002 met de halve finale van de US Open zijn beste prestatie op een Grand Slam en bereikte een jaar later de elfde positie op de wereldranglijst. De Limburger werd echter vooral beroemd door zijn prestaties op het gras van Wimbledon, waar Schalken in drie opeenvolgende jaren (2002, 2003 en 2004) de kwartfinales bereikte. In 2007 zette Schalken een punt achter zijn carriere en richtte hij het kledingmerk Sjeng Sports op.

Martin Verkerk

Martin Verkerk baarde in 2003 opzien door vanuit het niets de finale van Roland Garros te bereiken, waarin ‘Mighty Marty’ uiteindelijk verloor van Juan Carlos Ferrero. Op weg naar de eindstrijd in Parijs versloeg Verkerk onder meer erkende gravelspecialisten als Carlos Moyà en Guillermo Coria. Naast zijn finaleplaats op Roland Garros haalde Martin Verkerk in zijn carrière nog vier maal de finale van een groot toernooi, twee keer was hij uiteindelijk ook de beste: in 2003 won hij de ATP van Milaan en in 2004 was hij de beste in Amersfoort.

Jacco Eltingh

Jacco Eltingh schreef in 1998 Nederlandse tennishistorie door samen met Paul Haarhuis de mannendubbel op Wimbledon te winnen. Het betekende voor Eltingh Eltingh en Haarhuis de voltooiing van hun ‘Career Grand Slam’ – winst van alle vier de Grand Slams. In totaal won Eltingh in zijn carrière maar liefst 44 (!) titels in het dubbelspel, waarvan vijf Grand Slam-toernooien. Daarnaast won Eltingh ook nog vier toernooien in het enkelspel. Tegenwoordig is Eltingh technisch directeur van de KNLTB.

Paul Haarhuis

Paul Haarhuis beleefde in 1988 zijn absolute doorbraak door op de US Open John MCEnroe te verslaan. Haarhuis steeg daarmee in een klap van de 462e plaats op de wereldranglijst, in 1988, naar de 57e plaats, in 1989. In de jaren daarna bleef Haarhuis steady in de top 50 en won hij een ATP-toernooi, al haalde hij zijn grootste successen als dubbelspeler. Samen met Jacco Eltingh voltooide Haarhuis in 1998 de ‘Career Grand Slam’ door Wimbledon op hun naam te schrijven.

Hellas Eltingh

Hellas Elting, inderdaad vrouw van Jacco Eltingh, behoorde in de jaren ’80 tot de beste tennisspeelsters van Nederland. Hellas Elting (toen nog Hellas ter Riet) behaalde tweemaal de tweede ronde van een Grand Slam – de Australian Open en Roland Garros – en was onderdeel van het Nederlandse FED Cup-team. In het dubbelspel was ze actief op alle vier de Grand Slams en stond ze in de top 100 van de wereldranglijst. Na haar actieve tenniscarrière werd Hellas tennistrainster.

John van Lottum

John van Lottum stond jarenlang te boek als het enfant terrible van het Nederlandse tennis: enorm talentvol maar ook licht ontvlambaar. In 1998 behaalde zijn beste prestratie op een Grand Slam door op Wimbledon de vierde ronde te bereiken, een jaar later steeg hij naar de 62e positie op de wereldranglijst – de hoogste klassering in zijn carrière. Nadat in 2006 zijn loopbaan beeindigde werd hij analist bij tenniswedstrijden. Daarnaast is hij directeur Brand Partnerships voor de Eredivisie en heeft Van Lottum een eigen bedrijf.

Miriam Oremans

Miriam Oremans behaalde in 1992 samen met Jacco Eltingh de finale van het mixed dubbelspel op Wimbledon, daarnaast won ze drie WTA-toernooien – samen met Monique Kiene en de Belgische Sabine Appelmans. Haar grootste succes kwam in 2000 op de Olympische Spelen van Sidney, waar ze samen met Kristie Boogert de finale bereikte. In de eindstrijd tegen de zusjes Serena en Venus Williams bleek zilver echter al snel het hoogst haalbare. Tegenwoordig is Oremans fitnesscoach en tennistrainster.